פעם היו מרצפים רצפות עם מרצפות ישנות, כאלה שיוצרו בשיטות של יציקת בטון ומוזאיקה (מישהו בכלל זוכר מה זה מוזאיקה???). היום הריצוף הוא בעיקר משני סוגים עיקריים – קרמיקה ושיש. והחלקים איתם מרצפים, בכלל לא נקראים יותר “מרצפות” (מה שפעם נקרא “טרצו”), אלא נקראים “אריחים”. זמנים משתנים.
וזה מוביל אותנו לנושא המאמר – מה שיש בין האריחים. בין האריחים ישנם מרווחים, הנקראים “פוגות”, אותם ממלאים בחומר צמנטי ואח”כ בחומר נוסף הנקרא “רובה” – והיא זו שמונעת כניסת מים לתוך הפוגות ונותנת לפוגות את המראה העיצובי הסופי שלהן. בקיצור, הרובה היא חלק חשוב מאוד באריחי קרמיקה. אחת לכמה שנים (או עשורים, תלוי באיכות הרובה) יש לחדש את הרובה בין האריחים, גם כדי לשמור על איטום (ככל האפשר) ובעיקר כדי לשמר את המראה והיופי של האריחים. זה נכון גם לאריחים אופקיים (אריחי ריצפה) וגם לאריחים אנכיים (אריחי קיר), אם כי השחיקה של אריחי הריצפה גבוהה עשרות מונים יותר, כי ממש הולכים עליהם…
אז איך עושים זאת? על כך בסרטון הבא:
האם היה לך נסיון עם “רובה אקרילית צבעונית” של “אייפל”? האם היא תהיה טובה עבור משטח חיצוני (רצפת פרגולה – מקורה – מגרניט פורצלן), או שעדיף אולי רובה אחרת?
כדי למנוע כל חשש כאילו אתה מפרסם (לטובה או לרעה) חברה זו או אחרת (ואין לי שום חשש שכזה!), אדגיש כי א י נ י שואל אם המוצר המסויים הזה הוא טוב או רע יותר מאחר, אלא, רק אם ע”פ נסיונך (ללא שום התחייבות מצדך, כמובן) ר ק ע ב ו ר ה י ע ו ד ה מ ס ו י י ם ש א ו ת ו צ י י נ ת י האם הוא מתאים יותר או פחות ממוצר אחר, ואם יש מוצר/ים אחר/ים המתאים/ים יותר למטרה הזו אשמח לדעת מהם.
תודה רבה
נפתלי,
אני לא מכיר את המוצר הזה. אני השתמשתי רבות ברובה אקרילית מתוצרת ישראלית, כגון: כרמית, בי ג’י בונד, טמבור וכד’. לדעתי אין הבדל משמעותי ביניהן.
אלדד 🙂
היי, תודה רבה על ההסבר המפורט והנעים!
אני מתעניין באטימת חדר רחצה ורציתי בבקשה לדעת מה הוא התוסף ששמת במקום מים?
תודה רבה
היי,
בבקשה, בכיף 🙂
אם אני זוכר נכון, זה תוסף של סיקה. יש תוסף כזה גם לכרמית, בי ג’י בונד וכמעט כל יצרן. כולם באיכות טובה.
אלדד 🙂
הי, השתמשתי בספוגית פלא כדאי להוריד שאריות רובע. אבל זה גם הוריד לי את הרובה שיישמתי. האם זה בגלל שהרובה לא התייבש? כי חיכיתי 20 דקות.
שלומי,
ברור! לרובה לוקח כמה שעות טובות להתייבש, רצוי יממה.
אלדד 🙂